Криотерапия: студената тайна за по-добро здраве

Криотерапията е един от интригуващите трендове, които се появиха в индустрията за здраве и фитнес през последните години.

Макар идеята да се потопиш в температури под нулата да не изглежда особено приятна, с времето криотерапията набира все по-голяма популярност.

В тази статия ще обхванем ползите от този вид процедура за възстановяване и ще акцентираме върху това защо включването й в плана ти за по-здравословен начин на живот може да бъде от голямо значение.

Какво е криотерпаия?

Криотерапия, произлизаща от гръцките думи ‘cryo’, (студено) и ‘therapy’ (лечение), включва подлагане на студени температури за терапевтични цели. Цялостната криотерапия се състои от стоене в камера или кабина, често в продължение на две до четири минути, като температурите могат да достигнат някъде до около -190°C.

Този метод първоначално е бил разработен в Япония в края на 70-те години, за да помогне при лечението на ревматоидния артрит. С времето се превръща в процес на цялостно подмладяване, който е възприет и от професионални и непрофесионални спортисти, ентусиасти и хора, които търсят иновативни методи за общо благополучие.

Ето и част от ползите на този вид възстановителна процедура:

  1. Ускорено възстановяване: Много професионални атлети използват криотерапия, за да ускорят възстановяването от болки в мускулите след тренировка. Терапията намалява възпалението и увеличава кръвообращението, помагайки на мускулите да се възстановят по-бързо.
  2. Намаляване на болката и възпалението: Криотерапията може да намали болката, като направи по-малко чувствителни раздразнените нерви. Често се използва за лечение на състояния като артрит, където е доказано, че намалява възпалението и осигурява облекчение от хронична болка.
  3. Постигане на общо психическо благополучие: По време на сесия за криотерапия, тялото освобождава ендорфини, естествените болкоуспокояващи в организма. Това може да доведе до увеличаване на енергийните нива, подобряване на съня и общо подобрение на настроението.
  4. Влияние върху теглото: Макар криотерапията сама по себе си да не е вълшебство за отслабване, когато се прилага редом с редовни тренировки и здравословен начин на хранене, тя може да спомогне с подобряване на резултатите. Процедурата може да ускори метаболизма и да увеличи изгарянето на калории.
  5. Подмладяване на кожата: Като стимулира циркулацията на кръв, криотерапията помага на твоята кожа да постигне по-здрав и по-младежки вид. Увеличеното кръвообръщение води до подобрено производство на колаген, осигурявайки естествен антивъзрастов ефект.

Криотерапия в SubZero.

В SubZero разполагаме с една от най-модерните крио камери в индустрията. 

Включването на този вид процедура в тренировъчния ти процес с нас предлага множество ползи. 

Редовните сесии могат да подобрят функцията на ставите и здравето на мускулите, позволявайки ти да тренираш спокойно в преследване на фитнес целите ти.

Именно заради това сме изготвили пакети за криотерапия, за които може да намериш повече информация тук или на +359 89 553 3055.

Макар и студена по природа, криотерапията има потенциал да предложи широк спектър от горещи ползи.

От предимствата за по-бързо възстановяване на мускулите до подобряване на настроението и намаляването на болката, това е иновация, която разтърсва фитнес индустрията.

Преодолявайки предизвикателствата по пътя ти на едно по-добро и по-здраво аз, криотерапията може да бъде важен инструмент в твоя арсенал. Стъпи в студа, прегърни замръзването и позволи на тялото ти да изпита силата на студената терапия!

Молим да се вземе под внимание, че както при всеки вид терапия, е важна консултацията със здравен професионалист, преди подлагане на този тип процедура!

About the Author

You may also like these