Върни нормалното движение на тялото

chiropractic

sub-zero Физиотерапия

В центъра също предлагаме широк спектър терапевтични методики. Всички целим всеобхватното обгрижване на нашите клиенти и адекватното покриване на всичките им физиотерапевтични нужди. За целта, центърът е оборудван с най-модерните уреди за физиотерапия. На разположения са Лазер от най-висок клас с различни честоти на работа, уред за Текар терапия с два режима на работа, Shockwave терапия и електротерапия. Всички апарати са на немският лидер в производството на терапевтични уреди ZIMMER.

sub-zero Цялостен преглед от Физиотерапевт

Физиотерапия или физикална терапия е съвкупност от методи и средства за лечение или профилактика на дадено физическо заболяване или травма.

Физиотерапията помага при:

 

1. Постоперативна и след инсултна рехабилитация
2. Дегенеративни заболявания (сколиоза, протрузия на диск, спондилоартроза, дискова херния)
3. Възпалителни заболявания (тендовагинит, плексит, артрит)

40лв.

sub-zero Лазер терапия

Лечебен метод изпозващ високо мощностни лазери стимулиращи естествените оздравителни процеси в тялото. Комбинацията от висока мощност и различни дължини на светлинните вълни (810 nm – 980 nm) , позволяват дълбоко проникване на светлинната енергия. Позволяващо силно стимулиране на локалното кръвообращение, намаляване на възпалителните процеси . Болка , зарастване на травмираните тъкани.

50лв.

sub-zero Текар терапия

Високочестотна електротерапия създаваща ендогенна топлина. Повишава трофиката на тъканите, намалява мускулния спазъм , повишава еластичността на съединителната тъкан.
Прилага се при всички остри и хронични мускулно-скелетни състояния (травми на меки тъкани, фрактури, възпалителни ставни заболявания)

40лв.

sub-zero Шок уейв терапия

Шок уейв или удърно-вилновата терапия е съвременен метод за лечение на различни състояния на опорно-двигателния апарат.

Механичната енергия абсорбирана в зоната на приложение и разсята в околните тъкани , отключва естествените възстановителни функции на организма.

 

1. Повишаване на тъканите
2. Стимулиране на костен разстеж
3. Мобилизация на съединителната тъкан (белези, сраствания, възпалителни заболявания на ставно-мускулен апарат)

60лв.

sub-zero Мануална терапия

Метод за лечение на състояния на опорно-двигателния апарат , използващи различни мануални (ръчни) похвати :

  1. Масажни техники за въздействие на меките тъкани (мускули, сухожилия, фасции)
  2.   Манипулации (Мобилизации) на периферните стави. Директно въздействие върху ставният апарат ползващ повишаване ставната еластичност , повишаване обема на движение , разблокиране на
    механично ограничени стави.
  3.   Тригерни точки – Обработка на миофасциалните тригерни точки (възпалително състояние на мускулните влакна непозволяващо съкратителната им функция в следствие на механична травма ,
    претоварване)

Възстановяване съкратителната функция на мускулите, корекция на мускулният тонус.

50лв.

sub-zero Кинезио тейпинг

Кинезиотейпинга е метод, при който се използва лента, която е предназначена да улесни естествените процеси на оздравяване в организма, като същевременно осигури подкрепа и стабилност на мускулите и ставите без ограничаване на тялото и обема на движение, както и осъществяването мекотъканни манипулации, за да удължи ползата от мануалната терапия, прилагана в клиничната практика. Движението на лимфната течност изцяло зависи от активността на скелетната мускулатура. Именно затова при нарушаване функцията на мускулите се създават предпоставки, за възникване на редица други симптоми.Следователно, необходимо е да се обръща по-голямо внимание за възстановяване на мускулната функция към активиране и ускоряване процеса на лечение на травми.От друга страна, ако мускулът е травмиран, той се възпалява и набъбва, а това го притиска, защото се намалява пространството между кожата и мускула. 

20лв.

sub-zero Кинезитерапия

Метод използващ активни, пасивни или асистирани упражнениния за възстановяване фунцкията на опорно-двигателната и нервна система. Познати още като лечебна физкулутра или рехабилитация, Кинезитерапията цели максимално възможно възстановяване на функциите на организма чрез стимулиране обема на движение и мускулната сила, развива координация и ловкост. Възстановява функцията след увреда на периферната и централна нервна система.

60лв.

chiropractic

sub-zero кинезитерапия

Кинезитерапията може да се прилага на пациенти на всяка възраст и няма странични действия.

Кинезитерапевтите и рехабилитаторите са медицински специалисти, които изпълняват рехабилитационни програми, назначени от лекар-специалист по „Физикална и рехабилитационна медицина“, които подобряват или възстановяват човешките двигателни функции, увеличават способностите за движение, облекчават болкови синдроми, извършват профилактика на наранявания, травми, болести или увреждания. Те прилагат широк спектър от физиотерапевтични методи и техники като кинезитерапия, електротерапия, топлинна терапия, хидротерапия и светлинна терапия. Тези специалисти могат да работят с пациенти, които са загубили подвижност и/или сила в тялото си поради наранявания или заболявания.

1
процедура
60лв
5
процедури
275лв
10
процедури
500лв