5 ползи от Inbody анализ – може ли да ни е от полза?

InBody 770 машина

Inbody анализа има множество ползи за всички любители и професионални спортисти, но нека се спрем на 5 от тях! В тази кратка статия ще разгледаме 5 често пренебрегвани ползи от InBody телесния анализ, които обаче все пак са от изключителна полза за всеки спортуващ, без значение дали е с цел по-здравословен начин на живот, професионален атлет или тренировките са просто хоби! Чрез Inbody можем да разберем своето временно състояние, както и да следим своя прогрес изключително акуратно само за няколко минути! Самата процедура отнема не повече от 4-5минути, а по-голямата част от времето, което отнема е консултацията с нутриционист, който ще ви разясни резултатите и ще ви даде насоки за бъдещо развитие.

1.InBody пести време и финанси.

Извършвайки точен анализ и разбирайки тялото си по-добре вие спестявате изключително голяма част от времето, което е нужно на треньор, нутриционист или дори на вас самите да разберете как работи тялото ви, кои са неговите силни и слаби страни и върху какво е нужно да наблегнете! Поради информацията, която ще получите като например (тегло, процент телесни мазнини, ръст, мускулна маса, разделена по сегменти и др) вие ще знаете точно над кое е нужно да работите и какви действия да предприемете за да си спестите времето, което иначе би ви отнело за да достигнете до желаната фитнес цел. Ако работите със специалист показвайки му тази информация това би направило работата му много по-лесна и акуратна, съкращавайки времето, в което той би „нацелвал“ правилният подход, което от своя страна ще ви спести излишно харчене на пари!

2.InBody и балансирана физика

Телесният анализ посредством InBody 770 ни показва мускулна маса по сегменти. С други думи можем да видим с точност каква е мускулната маса не само в една мускулна група, а и разделена по лява-дясна страна. По този начин може да се предотврати дисбаланс, като тенденцията се забележи още в самото начало. Изоставащите мускули и мускулни групи са не само естетичен проблем, поради факта че ако имаме пренебрегвани такива това може да доведе и до проблеми като контузии, невъзможност за изпълнение на конкретни упражнения, неправилна форма и др. Чрез гарантирането на балансирана физика, ние си осигуряваме един по-лесен и приятен път към целта, а и се чувстваме значително по-добре в ежедневието!

3.InBody и водна задръжка, омазняване и костна плътност.

Благодарение на Inbody телесния анализ ние можем да видим допълнителна информация за своето тяло, освен временното състояние на мускулите и теглото си. Можем да получим точна информация за водната задръжка в тялото, както и не само външото омазняване (процент мазнини), но и вътрешното такова. Вътрешното омазняване е често пренебрегвано, въпреки че е от изключителна важност за нашето цялостно здравословно състояние! Неоптимална диета съдържаща повече преработени храни и трансмазнини може да доведе до вътрешно омазняване около органите както и приемa на някои субстанции! Костната плътност е друг голям компонент, важен за нашето здравословно състояние – тази информация от своя страна ни дава представа за здравината на нашите кости и съответно това може да ни загатне дали нашата диета или хранителен режим в момента са оптимални или имат нужда от промени. In body измерва минералите в тялото като количество, но не взима под внимание костната плътност като точна метрика! Костна плътност се измерва с DeXa scaner

4.Оценка на Базов Метаболитен индекс (БМИ)

БМИ (базов метаболитен индекс) е мярка за количество енергия, което нашето тяло изразходва в покой за поддържане на основните функции като дишане, обмяна на веществата и работа на вътрешни органи. Този показател е от съществено значение, защото ни дава представа колко калории се изразходват в покой и какво количество е необходимо за поддържане на текущата ни телесна маса. Често хората приемат за база 2 000kcal, но това не е абсолютно акуратно, поради ред причини. Когато ние нямаме точни данни за нашия базов метаболизъм, а просто приемем едно число, дори разлика от 200-300kcal дневно може значително да ни отклони от целта. Имайки ясна представа какво правим ние можем значително да подобрим своя хранителен и/или тренировъчен план.

5.Следене на прогрес и промени във времето.

След всяко изследване в SubZero Arena, вие получавате вашите резултати, но освен това те се съхраняват във вашият профил и ви позволяват прецизен мониторинг, чрез който може да разберете какво работи за вас и какво не. Ние препоръчваме InBody телесен анализ да се извършва веднъж на 1 до 3 месеца според вашите цели. По този начин вие не залагате на случайността и винаги знаете дали сте на прав път! А как да се подготвите преди Inbody, за да сте сигурни, че резултатите са максимално акуратни вижте тук.


За повече информация може да се свържете с нас на тел.  +359 89 553 3055 или да ни намерите на адрес: София, Симеоновско шосе 120Д.

About the Author

You may also like these