Пресотерапия: Как работи и за кого е подходяща?

В SubZero, винаги търсим иновативни начини да помогнем на клиентите ни да подобрят формата и здравето си. След като вече засегнахме темата за криотерапия, днес бихме искали да насочим вниманието към „пресотерапия“ и какво представлява тя.

Какво е пресотерапия?

Пресотерапията, също известна като терапия с компресия, е неинвазивен метод на лечение, който се използва за премахване на целулит и мастни натрупвания по тялото.

Процесът използва надуваеми облекла като ръкави, ботуши или корсет, които обгръщат зоната, нуждаеща се от третиране. Устройството след това се надува и изпразва ритмично, създавайки ефект от масаж, който помага за стимулиране на циркулацията на кръв и лимфен дренаж.

Процедурата активира пасивната част на кръвообръщението – вените и лимфните съдове и по този начин стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи.

Лимфен дренаж.

Лимфната система е мрежа от тъкани и органи, които помагат на тялото ни да се пречиства от токсини и други нежелани материи.

Лимфният дренаж е процес, при който лимфната течност се транспортира през тялото и преминава през лимфните възли, където токсините се филтрират и унищожават. Той е от съществено значение за поддържането на здравословна имунна система и помага на организма да отстранява нежелани материи, които могат да навредят на здравето ни.

Може също така да подобри здравето и външния вид на кожата като стимулира премахването на бактерии.

Важно е да се отбележи, че пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за поддържането на здравословна лимфна система, тъй като тя спомага за по-лесното течение на лимфата през тялото.

Пресотерапията от своя страна използва контролирано компресирано налягане за стимулиране на лимфния дренаж и подобряване на циркулацията на кръвта в тялото.

Борба със целулита и излищните мазнини чрез пресотерапия.

Пресотерапията стимулира процеса на липолиза, който е процес на разграждане на мазнини, които се намират под кожата. Това води до намаляване на обема на мазнините и до намаляване на целулита.

Масажът и компресионните действия, предоставени от процедурата, могат да стимулират метаболизма, което увеличава скоростта, с която тялото изгаря калории. Важно е да се отбележи, че това е подпомагаща мярка и не трябва да заменя балансираната диета и редовната физическа активност чрез ефикасни тренировки.

В допълнение, стимулирайки лимфния дренаж и подобрявайки циркулацията, пресотерапията подпомага обновяването на кожните клетки и подобрява общата текстура и външен вид на кожата.

За кого е подходяща?

  1. Спортисти: Пресотерапията помага на спортисти да възстановят мускулите си по-бързо след тренировка или състезание, като подобрява циркулацията на кръв и ускорява процеса на възстановяване.
  2. Хора със целулит или излишък на мазнини: Пресотерапията може да помогне на хората, които искат да намалят целулита в области на тялото си, като стимулира разграждането на мазнини и подобрява общата текстура на кожата.
  3. Хора с варикозни вени или отоци: Пресотерапията облекчава симптомите, свързани с варикозни вени или отоци, като подобрява циркулацията на кръв и намалява задържането на вода.
  4. Детоксикация: Пресотерапията може да подпомогне процеса на детоксикация на тялото, като стимулира лимфната система и подпомага естествената способност на тялото да премахва токсини.
  5. Хора с Лимфедема: Пресотерапията е често използвана техника за облекчаване на симптомите на лимфедема, като стимулира лимфния дренаж и намалява отока.
  6. Постоперативни Пациенти: Някои лекари препоръчват пресотерапията след определени операции, за да се намали рискът от венозна тромбоза и да се подпомогне общото възстановяване.

Въпреки това, не всеки човек е подходящ кандидат за пресотерапия. Някои хора, включително тези с активни инфекции, сърдечни заболявания, хипотония (ниско кръвно налягане), бременни или хора с определени видове рак, трябва да избягват тези вид процедури или да ги обсъдят със своя лекар преди да започнат лечение.

Пресотерапия в SubZero.

В грижа за здравето за нашитe клиенти, сме щастливи да предоставим пресотерапията като част от услугите, които предлагаме в SubZero. Квалифицираният ни и опитен персонал гарантира, че сесиите ти с нас ще са приятни, безопасни и адаптирани към персоналните ти нужди.

С многото си здравни ползи и неинвазивен характер, пресотерапията бързо става любима на много спортисти.

Каним те да изпиташ ползите от тази иновативна терапия в SubZero arena!

За повече информация относно цени и пакети или за запазване на час може да ни потърсиш на +359 89 553 3055.

About the Author

You may also like these